Solikyl i Härlanda-Munkebäck-Kålltorp

edited April 13 in Solidariskt Kylskåp
Välkomna till forumet @Andrea och @melste91 !

Sist vi träffade med Andrea så skulle hon ta kontakt med ICA Kvantum i Munkebäcken. Och Melissa var också intresserad av att starta maträddning i området. Ni kan väl jobba tillsammans eller på olika fronter (t ex kolla passande lokaler för kylskåp). Håll oss gärna uppdaterade i den här tråden om era försök och hojta till om ni behöver hjälp eller har frågor. Bara kom ihåg att det krävs tålamod och framför allt envishet med att tjata på butiker och få till ett samarbete, men tänk också på vilken impact man har på många människor och på att minska svinnet om man lyckas! ;)

Och dyk upp gärna på Vega då och då för att få mat och snacka lite. På fredagkvällar brukar vi hänga där och laga mat.

Comments

 • Tack! Det var trevligt att träffa (några av) er häromdagen!

  Jag ska luska lite kring huruvida Ica Munkebäck redan har något etablerat matsvinnsamarbete - pratade m en vän som också brukar handla där som tyckte sig minnas det - innan jag försöker ta kontakt m ägaren. Eller har kanske du koll på det redan, @melste91?
 • Just det! Annars är det bara att komma in och fråga personalen som vilken vanlig kund som helst intresserad av frågan. Det brukar de veta
 • brunomc said:

  Just det! Annars är det bara att komma in och fråga personalen som vilken vanlig kund som helst intresserad av frågan. Det brukar de veta

  Jo, sant. Jag ska försöka komma ihåg att fråga nästa gång jag handlar där.

 • Hej äntligen lyckades jag komma in hit hehe. Jag vet inte så mycket om ica i munkebäckstorget. Men tänkte att jag bor i närheten så vi skulle kunna planera något och sedan försöka gå dit tillsammans ?

  @andreashaggarde
 • melste91 said:

  Hej äntligen lyckades jag komma in hit hehe. Jag vet inte så mycket om ica i munkebäckstorget. Men tänkte att jag bor i närheten så vi skulle kunna planera något och sedan försöka gå dit tillsammans ?

  @andreashaggarde

  Javisst, det kan vi göra. När kan du ses för att planera lite?
 • Hej Andrea och Melissa! Hur går det för er, fick ni redo på om ICA har redan ett samarbete?
 • brunomc said:

  Hej Andrea och Melissa! Hur går det för er, fick ni redo på om ICA har redan ett samarbete?

  Hej igen! Jag har inte fått nåt svar från @melste91 så det har inte hänt så mkt. Jag har iofs haft mkt annat att göra ändå, men vore bra att planera in detta så det blir gjort.
 • Hej igen. Jag har också haft mkt i vardagen Jag föreslår att vi träffas på tisdag och pratar igenom det? Mvh melissa
 • melste91 said:

  Hej igen. Jag har också haft mkt i vardagen Jag föreslår att vi träffas på tisdag och pratar igenom det? Mvh melissa

  Ok, @melste91. Jag ska vara kl 18 vid Järntorget så det är om vi ses innan dess. När kan du? Och var vill du ses?
 • Fint! Jag är nyfiken och vill höra vad det blev sen. :) Hojta till ifall ni har någon fråga eller behöver hjälpa med något
 • jag kan när som.. men vad sägs som kl 13? plats kan du bestämma !
 • melste91 said:

  jag kan när som.. men vad sägs som kl 13? plats kan du bestämma !

  Ok, då föreslår jag på Kåken, i cafédelen. Ses där kl 13?
 • Perfekt :)
 • melste91 said:

  Perfekt :)

  Bra, då ses vi på tisdag kl 13 på Kåken!
 • melste91 said:

  Perfekt :)

  Hej Melissa! @melste91

  Jag åker till Kåken strax. Tänkte bara lämna mitt nr om nåt krånglar för dig: 070-605 35 89.

  Vi ses snart!
 • Hej @brunomc och alla andra Solikyl-volontärer!

  Igår träffades Melissa (@melste91) & jag för en liten planering för nästa steg. Vi kom fram till att jag till på tisdag ska ha tagit en första kontakt med Ica Kvantum Munkebäck för att fråga om ev existerande matsvinnssamarbete, och att Melissa ska skriva ihop ett litet "hisstal", dvs en kort text om vad vi ska säga när vi väl går till butiken för att sälja in Solikyl.

  Idag var jag i butiken för att handla, och frågade då personalen om detta med samarbete. Den jag pratade med sa att de i dagsläget har ett samarbete med någon som hämtar bröd (hon kom inte ihåg vilken aktör det var) men inget mer.

  Sen fick jag tag på ägarens mejladress. Jag ska mejla honom innan tisdag som ett första kontaktförsök med honom. Så håll tummarna för att jag får (ett positivt) svar!

  Ha en fin eftermiddag!
 • Underbart!! Jag är väldigt nyfiken på att höra deras reaktion. Melissa får jättegärna dela här sitt hisstal för det kan vara väldigt användbart för andra tillfälle. Jag har länge velat skriva en guide för ambassadörer och en sådan kan ingå i guiden.
Sign In or Register to comment.