Barnfestivalen i Lerum. Ska Solikyl vara med?

edited March 28 in Solidariskt Kylskåp
Vi har fått en förfrågan från Barnfestivalen om Solikyl vill medverka på ett hörn.
Kan vara bra tillfälle att nå ut till barnen innan dom blir förprogrammerade som konsumtionsslavar.

Vi bör diskutera detta inom gruppen och bestämma om vi vill vara med.


Beskrivning av eventet:

Barnfestivalen ett hållbart evenemang!
Den 9 september på Nääs i Lerums Kommun söker vi samarbetspartners på en hållbar festival för barn.
Solikyl skulle kunna medverka med ett kylskåp, göra räddad smoothie och barnen kan ta med sig sådant de inte vill äta själva och lägga i kylskåpet om de vill samt prata med Solikyl-medlemmarna om varför mat slängs i samhället och hur man kan ta tillvara den på bästa sätt.

Mer om arrangemanget:
Lerums vision är att bli Sveriges ledande miljökommun 2025. Barnfestivalen är en del i att nå det målet. Självklart tycker vi! Barnfestivalen är ett stort evenemang och vi tänker hållbart i alla delar, som materialval, transporter och mat.

Barnfestivalen jobbar för långsiktig hållbarhet, ekologisk, ekonomiskt, socialt. Vi vill att medarbetare, besökare, deltagare, samarbetspartners och sponsorer arbetar hållbart genom sina val av utbud, produkter, transporter med mera. Vi vill att du som besökare och deltagare ska inspireras till ett hållbart tänkande. Därför har vi valt att lyfta fram hälsosamma fritids- och kulturaktiviteter.

Vi har också valt att stödja lokala organisationer och verksamheter för att stärka den sociala hållbarheten. Program­punkterna har valts för att stärka det lokala förenings-och kulturlivet. Kulturaktörer och etablerade kulturinstitutioner medverkar också på Barnfestivalen.

Hela programmet läggs upp här i juli och i augusti kommer alla i Lerums kommun också få en barnfestivalbilaga hem i brevlådan. Bilagan kommer också att finnas på biblioteken i Lerum och KomIn, Lerums kundcenter.

Comments

  • jättefint! tycker absolut vi ska vara med! Men så långt i framtiden är det svårt för mig personligen när själv ska jag ha ett barn att ta hand om, så jag kan inte lova direkt nu.
  • Tycker samma sak, vi borde absolut vara med. Då får vi också ett bra samarbetspartner, de vill ju stödja lokala verksamheter.
  • Fantastiskt initiativ! Är definitivt på, grymt nyttigt för barn att lära sig om konsumtion när de bombarderas konstant av reklam på film och tv
Sign In or Register to comment.