Samarbete med Miljöfyndet

Hej @Miljöfyndet_Maria ! Vi vill gärna ha kvar ett samarbete med Miljöfyndet så ni kan fortsätta hämta mat från Mölndal, men styrelsen har fattat ett beslut om det ska ske under några villkor, och vi hoppas att ni tycker de är rimliga:

1 - Innan man skriver upp sig till upphämtningen i Mölndal så ska maträddaren ta kontakt med personen som koordinerar det hela (Tomasz). Maträddaren (Niklas) ska lyssna på Tomasz och komma i tid han säger, inte tidigare och inte senare. Det här fallet är speciellt och tiden kan variera från den angiven i karrot.world

2 - Ni får inte ta mer mat än vad ni kan förvara på ett lämpligt sätt. Maten ska inte stå utanför eller inne i bilen hela natten. Vill ni få mer mat så ska ni fixa mer plats där maten kan förvaras i rätt temperaturen. Maten ska inte gå till spillo om ni inte själva hämtar upp det, så det är inget att oroa sig för.

3 - Vi vill kommunicera med dem som faktiskt gör upphämtning eller som sköter utdelning av maten, inte genom någon som vi aldrig träffar eller som inte är involverade på något sätt. Du är ändå välkommen här på forumet Maria, men vi tycker det är meningslöst att du ska hantera kommunikationen åt en annan person - Niklas - som sköter det hela. Maträddarna består av individer (inte organisationer) och de ska inte behöva ett språkrör.

4 - Om ni ändå ska posta något på sociala medier om att ni har mat att dela ut så ska det stå tydligt att maten är räddad och att det är en del av projektet Solidariskt Kylskåp (ni kan antigen skriva länken till webbsidan solikyl.se eller tagga vår fb-sida). Folk måste fatta vad hela idén går ut på och att det inte bara rör sig om gratis mat.

Om vi är alla överens om ovanstående då kan vi fortsätta rädda mat tillsammans! Och det blir säkert bra! Vi kan jobba på i längden att förbättra vad som helst som måste förbättras. Säg till om ni tycker att vi kan hjälpa till eller underlätta på något sätt.

Comments

 • 1. Uppfattat. Kontakt kommer att tas med Tomasz varje fredag för att stämma av vilken tid som gäller just den dagen.

  2. Uppfattat. Ingen mat kommer att förvaras olämpligt utan den kommer att delas ut direkt på fredagen.

  3. Uppfattat. Ni har kontaktuppgifter till personen i fråga (maträddaren).

  4. Uppfattat. Vi skriver att maten delas ut som en del av Solidariskt Kylskåp projektet i varje matrelaterat inlägg från och med nu. Skulle någon av er se att det blivit missat någon gång är det bara att säga till.
 • Skönt att höra att vi är överens! :)

  Ni på @Miljöfyndet_Maria kanske har sett att det finns en feedback möjlighet för hur mycket mat vi räddat i Karrot.world, men den jag vet inte riktigt vad de tänkte när de begränsade den till 70 kg så jag lade till några rader om det..
  https://github.com/yunity/karrot-frontend/issues/159

  Jag skrev 300 - 500 kg, men hur många kilo blir det ii er van egentligen? :smile: )

  En uppskattad siffra så vi kan sätta en siffra som är lite mer realistisk gräns än 70 kg vore bra.
 • Ja, äntligen!

  Det där med vikt är jättesvårt men mat väger alltid mer än man tror att det gör. Det är olika mängd varje gång men jag skulle tro att det rör sig från 300kg och uppåt varje gång, ett genomsnitt på kanske 500-800kg tror jag inte är helt orimligt. 70kg kanske kan vara en rimlig gräns på cykel, till fots är det rimligt om man går flera gånger eller om man är flera stycken, det kanske är så de har tänkt.
 • Det ser ut som de blandat ihop vad som hämtas med vad maträddare själva tar hand om i vissa delar av issue 159, sen finns det en diskussion om det är per maträddare eller hela och det kan vara därför gränsen är satt så lågt.

  Vad jag förstått så brukar Niklas fylla hela bilen, dock har jag förstått av Dan att man kan få knäckebröd och sen kan tyngre saker komma senare så en optimal lastning är inte möjlig. Frågan är vad de blir lastat för en van han ju betydligt större än en vanlig bil. Kanske kan du fråga Niklas hur många kilo han klarat av att lasta som mest? Bara 800 kg?
 • Lite luddigt, hoppas de lyckas få fram klarare riktlinjer kring det. Karrot är väl fortfarande i ett betastadie?

  Kan höra, att döma av bilderna rör det sig nog om upp emot 1000kg vissa gånger. Någon gång var det en hög pall full med kvargdryck (?) och bara den borde nog ha vägt närmare 500kg.
Sign In or Register to comment.