Begära data om matsvinn

@Nicco , jag hade ett möte igår där vi pratade om hackatons och Kim Lanto (som organiserade workshop om öppen data) var där. Jag sa till honom att vi tänkte begära data om matavfall och han var väldigt positiv till det och sa att man kan till och med vara väldigt specifik. Man kan få olika tidsperiod, från olika stadsdel, primärområde, basområde och från företag skulle också kunna funka! Det enda man inte får är från privatpersoner, såklart. Det är bara att skriva en mejl till Kretslopp och Vatten och begära det i excel-format. Det är allmänhandling, så de måste ge ut. Vill du göra det?

Vi skulle kunna få en mängd data, så det vore intressant att börja analysera de butikerna och basområde som ligger nära de befinnande kylskåp (kanske kan vi jämföra exempelvis Hemköp Masthugget med Hemköp Kortedala med hänsyn till deras omsättning). För visualisering av data rekommenderade Kim en mjukvara som heter tableau.

Vi kan använda en av de hackatons för att jobba med det. En kommer att handla om demokrati, deltagande och transparens, så att jobba med öppen data från kommunen skulle passa in bra.
Sign In or Register to comment.