Ny rutin för Hemköp Masthugget

Hej alla duktiga maträddare!

Vi har haft ett litet avfallsproblem, då bonden slutade hämta allt från kompostrummet och det började bildas högar med gammal mat. Jag ringde Sebastian (vår första maträddare som jobbade där) och frågade lite om detta, och han sa att det är ok att slänga gammal mat i brännbart - de blå soptunnorna - i sopsäckar.

Detta underlättar för oss faktiskt! Så vi kan antigen sortera där på plats och slänga gammal mat i brännbart eller så kan vi sortera i Omverkstan, slänga det dåliga i sopsäcken och ta sedan tillbaka till Hemköp.

Comments

  • Jag skissade en mer detaljerade rutin som sedan kan skickas till nya maträddare i form av pdf. Vi kan också lägga upp det sedan på dokumentationen (i form av wiki eller liknande)

    Här: https://pad.riseup.net/p/4K0LJLzc7HDA
  • Snyggt!
  • Dokumentet borde uppdateras med de nya dagarna för upphämtning. Och annan / passande lösning om man inte har nyckeln till Vegagatan.
  • Sandra said:

    Dokumentet borde uppdateras med de nya dagarna för upphämtning. Och annan / passande lösning om man inte har nyckeln till Vegagatan.

    Bra! Tack för påminnelse! Länken till dokumentet finns att hitta nu på foodsaving.world i hemköps sida, så det är den jag ska uppdatera
Sign In or Register to comment.